Paradajz čorba

Paradajz čorba se vrlo lako pravi kada imate gotov kuvani paradajz. Možete ga kupiti bilo gde, ali obratite pažnju na sadržaj šećera, ja volim da kupim bez šećera.

Sastojci:

  • Kuvani paradajz 1l
  • Šargarepa 2 kom
  • Crni luk 1 manji kom
  • Maslinovo ulje
  • Tucana slatka paprika
  • So
  • Biber

Priprema:

Iseckati luk sitno i staviti u šerpu u kojoj je malo maslinovog ulja (par kapi). Posoliti i dinstati luk dok ne porumeni. Za to vreme iseckati šargarepu (na komade, ne mora sitno). Nakon 10 minuta dinstanja luka ubaciti šargarepu još 5 minuta. Napomena: dodavati malo vode da ne zagori luk. Na kraju dodamo paradajz, malo soli i bibera, malo tucane paprike. Kuvati na srednjoj vatri. Kada proključa  ostavimo da se prohladi. Zatim izblendiramo i serviramo sa prepečenim hlebom. To je sve. Lako zar ne?

Slike su autorske i podležu autorskim pravima.

Leave a Reply